RSS Életmód

RSS Receptek

 • Hallott már a sásihagymáról?
  Tízezer látogatót várnak az orfűi Medvehagyma Fesztiválon
 • A fogás, amit nem kell megszelídíteni: sárkányos csirke, a tűzpiros finomság
  A dragon chicken, vagyis a csirkehúsból készülő úgynevezett sárkányfalatok az egyik legfinomabb csirkés étel, amit Indiában és Kínában is szívesen készítenek. Nagyon fűszeres, egyáltalán nem kellenek hozzá extra alapanyagok, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
 • Narancsos túróval töltött kifli
  Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tojással, tejföllel és vajjal összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk, majd hagyjuk dagadni. A kenéshez a puha vajat összekeverjük a liszttel. A tésztát 3 mm-re nyújtjuk ki. A lisztes vajjal lekenjük, majd feltekerjük. 4 részbe vágjuk, és mind a négyet kör alakúra kinyújtjuk. Kettőt e
 • Nyershús-diéta: nem barbár dolog, hanem elfeledett úri huncutság
  Aki azt gondolná, hogy a nyers hús fogyasztása ősi és barbár dolog, annak csalódást kell okoznunk, ugyanis kimondottan elegáns és úri huncutság. Gondoljunk csak a tatárbífsztekre vagy a carpaccióra, ez utóbbi ráadásul egy grófnő kényére-kedvére készült először, majd vált világhírű előétellé.
 • Húsvéti receptek, a svéd hagyományok jegyében
  Ahogy a legtöbb ünnep, Svédországban a húsvét is a közös étkezésről, a családról és a barátokról szól. Az alábbi receptek egy kis skandináv hangulatot adhatnak az ünnepi asztalnak.

RSS Otthon